Ben Rienstra op proef bij SC Cambuur: 32-jarige middenvelder traint mee in Leeuwarden

Middenvelder Rienstra in het shirt van Fortuna Sittard. Foto: ANP

Ben Rienstra traint de komende periode mee bij Cambuur. De 32-jarige middenvelder zit zonder club, nadat hij in de zomer zijn contract bij Fortuna Sittard liet ontbinden.

Rienstra droeg vorig seizoen onder huidige Cambuur-trainer Sjors Ultee de aanvoerdersband bij Fortuna. In juli van 2021 werd bij Rienstra een hartafwijking vastgesteld, maar na meerdere onderzoeken kreeg hij toch weer groen licht om te voetballen. Hij kwam vorig seizoen tot 28 wedstrijden in het shirt van Fortuna.

Cambuur kan een ervaren centrale middenvelder goed gebruiken in de strijd om handhaving in de eredivisie. De vraag is alleen, net als met aanwinst Mimoun Mahi, hoe fit Rienstra is en hoe snel hij wedstrijdfit zou kunnen worden. Cambuur en Rienstra gaan ‘kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen’ deze periode. „Een ervaren jongen met veel kwaliteit”, zegt technisch manager Foeke Booy over de middenvelder. „We gaan kijken wat hij het team kan brengen.”

Rienstra kwam eerder uit voor Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en SC Heerenveen. Hij speelde, naast centraal op het middenveld, ook als centrale verdediger.

Verder is Cambuur nog steeds op zoek naar een centrumspits, al blijkt die zoektocht best lastig. Er werd naar veel spitsen geïnformeerd, maar zij zeiden allemaal ‘nee’ tegen Cambuur.

Nieuws

menu