Beluister KOKO Radio | 'Tribunes bij SC Cambuur en SC Heerenveen mogen weer vol, maar gaat het Abe Lenstra-stadion straks wel open?'

Het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen. Foto: LC/Jan de Vries

In KOKO Radio, de wekelijkse voetbalpodcast van de Leeuwarder Courant en Sport Noord, bespreken LC-sportverslaggevers de ontwikkelingen bij SC Cambuur en SC Heerenveen, zowel op het veld als daarbuiten.

Vanaf 25 september mogen alle voetbalstadions weer worden gevuld met supporters, zo meldde de NOS zondagavond. Maar krijgt SC Heerenveen de sleutel van het Abe Lenstra-stadion nog wel? De club weigert 1 miljoen euro aan achterstallige huur terug te betalen en staat inmiddels lijnrecht tegenover verhuurder Sportstad.

Wat dat betreft gaat het op het veld een stuk beter. Heerenveen speelde zondag gelijk tegen FC Groningen (1-1) en heeft na vier speelrondes al zeven punten. Sven van Beek was andermaal de uitblinker in de ploeg van Johnny Jansen.

SC Cambuur won met 5-2 van Go Ahead Eagles en nestelde zich in het linkerrijtje van de eredivisie. Tom Boere scoorde tweemaal en manifesteerde zich in ieder geval voorlopig tot de eerste spits van Henk de Jong.

Nieuws

menu