Beluister KOKO Radio: SC Heerenveen maakt kans tegen Ajax, Cambuur nu al op promotiekoers

Henk de Jong op de training in het Cambuurstadion. FOTO HENK JAN DIJKS

In KOKO Radio, de voetbalpodcast van de Leeuwarder Courant en Sport Noord, bespreken de verslaggevers met presentator Renze Lolkema de ontwikkelingen bij SC Heerenveen en Cambuur, zowel op het veld als daarbuiten.

SC Heerenveen kent een verrassend goede seizoensstart: uit de eerste 4 competitieduels pakte de ploeg van Johnny Jansen 10 punten. Wat zijn de sleutels voor het succes? En is dit weekend in Amsterdam een goed resultaat mogelijk tegen Ajax?”

,,Ik denk dat ze best een kansje maken”, aldus clubwatcher Sander de Vries. ,,Heerenveen staat organisatorisch goed, zakt ver terug en heeft met Pawel Bochniewicz en Jan Paul van Hecke twee slagers in het centrum. Voorin gaan ze gokken op de snelheid van de aanvallers. Het kan best eens zo’n wedstrijd worden als twee jaar geleden.” Heerenveen speelde toen met 4-4 gelijk in de Johan Cruijff Arena.

Cambuur op promotiekoers

Cambuur staat, na de ruime overwinning op FC Dordrecht (5-0), weer in de top van de eerste divisie. Wat mogen we de komende maanden verwachten van de club, die vorig seizoen rechtstreeks op de titel afstevende?

Lees ook [PREMIUM] Cambuur pakt volle pond in leeg stadion: ‘Gelukkig hebben we ondanks alles goed gespeeld’


Volgens clubwatcher Gerard Bos ligt Cambuur nu al op promotiekoers. ,,Je hebt dezelfde spelers als vorig seizoen, dat na 29 wedstrijden 11 punten voorsprong had op de concurrentie. Dan kun je niet zeggen dat je voor een plek bij de top-5 moet gaan. Dan moet je gewoon bij de eerste twee eindigen.”

Verder wordt vanzelfsprekend teruggeblikt op de afgelopen transferperiode. Voor Gerry Hamstra waren het tropenweken bij Heerenveen, terwijl Foeke Booy de selectie van Cambuur intact moest houden.

KOKO Radio in jouw podcastfeed!

KOKO Radio is ook te beluisteren via Spotify en Apple Podcast . Abonneer je in jouw favoriete podcastapp op KOKO Radio en beluister elke maandagochtend de nieuwe aflevering!

Nieuws

menu