Beluister KOKO Radio | Komen SC Cambuur en SC Heerenveen dit weekend in actie of wordt de competitie uitgesteld? Ard de Graaf: 'KNVB en clubs trekken maximaal samen op'

Cambuur-directeur Ard de Graaf. FOTO ANP

In KOKO Radio, de wekelijkse voetbalpodcast van de Leeuwarder Courant, bespreken LC-sportverslaggevers de ontwikkelingen bij SC Cambuur en SC Heerenveen, zowel op het veld als daarbuiten.

Nu de stadions voorlopig weer leeg moeten blijven, hoopt het betaalde voetbal dat de komende speelrondes worden verplaatst. SC Cambuur en SC Heerenveen zien ook het liefst dat er begin januari 2022 wordt gevoetbald. In het weekend van 7 tot en met 9 januari is er ruimte in het speelschema. Vervolgens zou er een midweekse speelronde ingelast kunnen worden.

,,Wij vinden het van cruciaal belang dat we voetballen voor onze supporters en sponsoren”, zegt Cambuur-directeur Ard de Graaf. ,,Als je dat kunt realiseren door twee wedstrijden uit te stellen, dan moet je dat in ieder geval onderzoeken.”

De KNVB gaat maandag met de overheid in gesprek om te kijken of de wedstrijden verplaatst kunnen worden. Volgens De Graaf zijn de clubs eensgezind. ,,Ik heb de afgelopen jaren veel bijeenkomsten met de clubs meegemaakt, waarbij heel veel uiteenlopende meningen waren. Maar KNVB en clubs willen nu maximaal samen optrekken.”

Nieuws

menu