Beluister KOKO Radio | 'Hoe naïef is SC Cambuur en wie verdient de credits voor de goede seizoensstart van SC Heerenveen?'

Alex Bangura is net te laat om een doelpunt van David Neres te voorkomen. FOTO ANP/OLAF KRAAK

In KOKO Radio, de wekelijkse voetbalpodcast van de Leeuwarder Courant en Sport Noord, bespreken LC-sportverslaggevers de ontwikkelingen bij SC Cambuur en SC Heerenveen, zowel op het veld als daarbuiten.

SC Cambuur leed de grootste eredivisienederlaag in de clubgeschiedenis. Ajax was met liefst 9-0 te sterk in de Johan Cruijff Arena. Een beschamende uitslag die ook buiten de landsgrenzen voor verbazing zorgt. Het roept de vraag op: voetbalt de ploeg van Henk de Jong te naïef? Clubwatchers Johan Stobbe (LC) en Piet Jan Nauta (Friesch Dagblad) geven tekst en uitleg.

SC Heerenveen boekte de derde overwinning van het seizoen en staat voorlopig in de top van de eredivisie. Een start waar vooraf meteen voor getekend zou zijn. Sander de Vries verklaart het prille sportieve succes.

Verder worden de stadionperikelen van beide clubs besproken én wordt vooruitgeblikt op een drukke voetbalweek. Heerenveen treft Feyenoord en FC Twente, terwijl Cambuur de punten moet pakken tegen Heracles en Sparta.

Nieuws

Meest gelezen