Beluister KOKO Radio | 'Applaus voor SC Heerenveen na verlies tegen Ajax en ondermaats SC Cambuur wacht weken van de waarheid'

Anthony Musaba zit klem tussen Ajacieden Perr Schuurs en Jurriën Timber. FOTO ANP

In KOKO Radio, de wekelijkse voetbalpodcast van de Leeuwarder Courant, bespreken LC-sportverslaggevers de ontwikkelingen bij SC Cambuur en SC Heerenveen, zowel op het veld als daarbuiten.

SC Heerenveen verloor met 0-2 van Ajax. Toch stapte de ploeg van Johnny Jansen met applaus van het veld, na een wedstrijd waarin de titelfavoriet bij vlagen goed wegkwam. Heeft de trainer van Heerenveen met Sven van Beek en Nick Bakker zijn nieuwe centrale verdedigingsduo gevonden?

SC Cambuur leverde een ondermaatse prestatie bij Fortuna Sittard: 0-1. Cambuur speelt dit weekend thuis tegen Feyenoord. Vervolgens wachten de belangrijke uitduels met RKC Waalwijk en PEC Zwolle. Directe concurrenten, of komt de club uit Leeuwarden dit seizoen sowieso niet in degradatiegevaar?

Te gast is sportschrijver Jaap Visser. Hij is de man achter het initiatief van Ajax om SC Heerenveen een plaquette aan te bieden. De voorloper van SC Heerenveen, amateurvereniging VV Heerenveen, zorgde in 1944-1945 voor de opvang van 86 Amsterdamse jongetjes.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu