Bellerin koopt aandelen in groenste voetbalclub ter wereld

Bellerin koopt aandelen in groenste voetbalclub ter wereld ANP

De Spaanse voetballer Héctor Bellerin heeft aandelen gekocht in de Engelse voetbalclub Forest Green Rovers, die de naam heeft de groenste voetbalclub ter wereld te zijn. De speler van Arsenal mag zich nu de op een na grootste aandeelhouder noemen.

"Het is belangrijk dat ik investeer in dingen waar ik gepassioneerd voor ben. Ik vind het geweldig om voetbal te helpen aan een duurzame toekomst", zegt de 25-jarige verdediger op de website van de club, die uitkomt in de Engelse League Two.

Het milieu ligt Bellerin na aan het hart. Hij beloofde vorig jaar dat er bij elke zege van Arsenal 3000 nieuwe bomen zouden worden geplant in het Amazone-regenwoud. Hij gaat zich nu mengen in een club die eigendom is van de vooruitstrevende energiebaas Dale Vince. Die heeft het al voor elkaar gekregen dat Forest Green Rovers door de Verenigde Naties is betiteld als 'klimaatneutraal'.

De club serveert bijvoorbeeld alleen veganistisch eten, het grasveld is 100 procent biologisch, de grasmaaiers rijden op zonne-energie en de spelers dragen scheenbeschermers van bamboe. Er zijn zelfs plannen voor een volledig houten stadion. "Mensen hebben een universele liefde voor voetbal, dus er is geen betere industrie om duurzaamheid te promoten", aldus Bellerin.

Nieuws

menu