Belgische voetbalploeg wacht nog op verlossende woord van Mertens

Belgische voetbalploeg wacht nog op verlossende woord van Mertens ANP

De Belgische voetbalploeg weet nog altijd niet of Dries Mertens beschikbaar is voor de aankomende interlands. De 33-jarige aanvaller van Napoli zit met zijn team in quarantaine in een resort nabij Napels omdat meerdere mensen van de club positief hebben getest op het coronavirus.

"Het meedoen van Mertens blijft onduidelijk. Zijn situatie hangt af van de beslissing van de lokale autoriteiten met betrekking tot de coronamaatregelen", meldde de Belgische bond. De Belgen nemen het donderdag in een oefenwedstrijd op tegen Ivoorkust en spelen vervolgens tegen Engeland (11 oktober) en IJsland (14 oktober) voor de Nations League.

Spanje maakte al bekend dat Fabian Ruiz, die eveneens uitkomt voor Napoli, niet beschikbaar is voor de aankomende interlands.

Zondag besloot Napoli niet op te komen dagen in Turijn voor de uitwedstrijd tegen Juventus. De lokale gezondheidsautoriteiten hadden de vliegreis van het team richting Noord-Italië op zaterdag verboden en deed de ploeg de aanbeveling in quarantaine te gaan. De organisatie achter de Serie A, de Italiaanse hoogste voetbalcompetitie, dreigt nu met een reglementaire nederlaag voor de ploeg uit Napels.

Nieuws

menu