Belgische veldrijder Aerts wint Superprestige ondanks slechte dag

Belgische veldrijder Aerts wint Superprestige ondanks slechte dag ANP

De Belgische veldrijder Toon Aerts heeft na een spannende cross in Middelkerke de eindzege gepakt in de Superprestige. Aerts, de nummer 3 van het WK van vorige week, moest zijn leidende positie verdedigen met enkel nog zijn landgenoot Eli Iserbyt als concurrent. Maar de klassementsleider had een slechte dag en bereikte pas als zesde de finish. Dat was nog wel genoeg voor de winst van het regelmatigheidsklassement. Zijn landgenoot Laurens Sweeck won de cross.

Het werd een ploegenspel in de cross waar Mathieu van der Poel en Wout van Aert ontbraken. Het duo heeft na het WK van Oostende de blik nu gericht op het wegseizoen. In de Middelkerkse modder deden drie renners van Pauwels Sauzen - Bingoal een geplande aanval op Aerts. Sweeck, Michael Vanthourenhout en Iserbyt kwamen voorop. Aerts, van Trek-Baloise Lions, dreigde zelfs buiten de top 5 te vallen, een situatie waarin Iserbyt hem zou kunnen passeren.

Aerts' ploeggenoot Lars van der Haar wachtte op de Belg. Ze reden op dat moment op de vijfde en zesde plaats, genoeg tenzij Iserbyt voorop zijn ploeggenoot Sweeck zou passeren. Dat gebeurde niet. Vanthourenhout werd tweede, Iserbyt derde, terwijl de Nederlander Corné van Kessel vierde werd.

Nieuws

menu