België wacht nog steeds op Mertens

België wacht nog steeds op Mertens ANP

Bondscoach Roberto Martinez van België rekent voor de uitwedstrijd zondag tegen Engeland in de Nations League niet meer op aanvaller Dries Mertens van Napoli. De oud-spits van PSV was zaterdagavond nog steeds niet in Engeland aangekomen. Mogelijk is hij voor het uitduel met IJsland komende woensdag wel weer beschikbaar.

Mertens moest met de selectie en begeleiding van Napoli eind vorige maand in afzondering in een resort na de thuiswedstrijd tegen Genoa (6-0). Bij de tegenstander werd een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Inmiddels zijn bij Genoa ruim twintig besmettingen geconstateerd. Ook bij Napoli testten meerdere mensen van de club positief.

Na een quarantaineperiode van twee weken mogen Mertens en co zich weer vrij gaan bewegen. De kans dat hij dan alsnog naar IJsland reist voor het duel in de Nations League schat de teamleiding van België niet zo hoog in.

Naast Mertens kan bondscoach Martinez in Londen evenmin een beroep doen op Thibaut Courtois, Hendrik Van Crombrugge, Nacer Chadli, Thomas Vermaelen en de broers Eden en Thorgan Hazard. Jan Vertonghen lijkt wel weer speelklaar, ondanks een breuk in het jukbeen. Zonder de oud-Ajacied speelden de 'Rode Duivels' donderdag in een oefeninterland met 1-1 gelijk tegen Ivoorkust.

Nieuws

menu