Bekertoernooi voorbij voor Cambuur, Go Ahead weer te sterk in Leeuwarden

Julliani Eersteling van Go Ahead Eagles en Alex Bangura van SC Cambuur. FOTO HENK JAN DIJKS

Go Ahead Eagles ontpopt zich dit seizoen tot Angstgegner van Cambuur. Na de 0-2 competitiezege in september, knikkerden de Deventenaren de Leeuwarders donderdagavond uit de beker. Het werd 1-2 in Leeuwarden.

Met liefst negen andere spelers verscheen Cambuur aan de aftrap. De beker is belangrijk, zei trainer Henk de Jong daags voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Maar het competitieduel tegen Excelsior van zondag is nog iets belangrijker. Vandaar dat de meeste basisspelers van de voorbije weken rust kregen.

Het was aan de reserves om zich te bewijzen. Daar slaagden ze aanvankelijk maar moeilijk in. Go Ahead Eagles was in september de enige ploeg die Cambuur van scoren afhield. Ouderwets betonvoetbal leverde de Deventenaren een 0-2 overwinning op.

Donderdagavond kozen de bezoekers er niet voor om zich volledig in te graven. De beste kansen in het eerste kwart van de wedstrijd waren voor Go Ahead. Sonny Stevens redde fraai op een uithaal van Erkan Eyibil en Jacob Mulenga kopte voorlangs.

Daarna nam Cambuur het initiatief over. De eerste kansjes leverden nog niets op, maar na een klein halfuur spelen was het raak. Michael Breij stuurde Ragnar Oratmangoen weg, die beheerst scoorde. Een paar minuten later verliet hij met een lichte blessure het veld.

Toen was de stand al weer in evenwicht. Amper twee minuten na de openingsgoal van Oratmangoen prikte de vogelvrij gelaten Luuk Brouwers de 1-1 achter Stevens. Cambuur kreeg via de ingevallen Giovanni Korte nog de kans om met een voorsprong te gaan rusten, maar zijn schuiver ging voorlangs.

Meteen na rust was Maarten Pouwels dichtbij de 2-1 en na een uur spelen redde doelman Jay Gorter op een schot van Robin Maulun. De goal viel aan de andere kant. Balverlies van Alex Bangura leidde de treffer van Bradly van Hoeven in.

Met verse krachten – Mitchel Paulissen en Jamie Jacobs vervingen Pouwels en Mees Hoedemakers – ging Cambuur op jacht naar de gelijkmaker. Korte (van dichtbij voorlangs) en Paulissen (schot gekeerd door Gorter) waren dichtbij. Go Ahead reageerde door de spelstijl van eerder dit seizoen te hanteren en betrok massaal de verdedigende stellingen.

Nog twee wissels – Issa Kallon en David Sambissa kwamen voor Alex Bangura en Jasper ter Heide – leverden ook niet het gewenste resultaat op. Kallon was vlak voor tijd nog heel dichtbij de 2-2, maar Gorter redde katachtig. Het bleef bij 1-2 en Cambuur kan zich daardoor volledig op de competitie richten.

Nieuws

menu