Bayern-trainer Hansi Flick: 'Foppe de Haan was mijn eerste inspirator'

Voormalig voetbaltrainer Foppe de Haan was een inspirator voor Hansi Flick, coach van Bayern München. FOTO FPH/MUSTAFA GUMUSSU

Voormalig voetbaltrainer Foppe de Haan was een inspirator voor Hansi Flick, coach van Bayern München. FOTO FPH/MUSTAFA GUMUSSU Foto: FPh/Mustafa Gumussu

Bayern München won vorige week de wereldbeker voor clubs en vervolmaakte daarmee een bijzondere reeks. De Duitse club veroverde alle zes de te winnen hoofdprijzen. Succestrainer Hansi Flick komt voor zijn inspiratie met een bijzondere, Friese naam.

„In het begin van mijn carrière heb ik vooral het Nederlandse voetbal gevolgd en bewonderd”, zegt Flick in gesprek met France Football . „De eerste die mij inspireerde, was Foppe de Haan”, heeft de coach lovende woorden over voor de trainer die in zowel 2006 als 2007 Europees kampioen werd met Jong Oranje.

Arsenal

„Foppe was een inspirator voor mij, net als Louis van Gaal en Johan Cruijff natuurlijk. Maar ik heb ook Arsène Wenger bij Arsenal veel gevolgd. Ik heb altijd genoten van zijn filosofie, maar ook van de manier waarop hij met zijn jongere collega’s omging. Hij zat vol nederigheid, maar het spel dat hij met spelers als Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Robert Pires en Patrick Vieira speelde was sensationeel.”