Bayern onder vuur na bestuurders zonder mondkapje op tribunes

Bayern onder vuur na bestuurders zonder mondkapje op tribunes ANP

Bayern München moet op het matje komen bij de Deutsche Fussball Liga (DFL), de organisator van de Bundesliga. Reden hiervoor is dat in het duel tussen Bayern München en Schalke 04 (8-0-zege Bayern) te zien was hoe clubbestuurders dicht bij elkaar zaten op de tribune, zonder mondkapje.

"De DFL is in direct gesprek met Bayern", liet een woordvoerder van de organisatie weten. Bestuurders van de twee clubs zaten bij elkaar, zij het in gescheiden groepen, maar zonder mondkapje. Vanwege een toename van het aantal coronabesmettingen in München werd de wedstrijd vrijdagavond achter gesloten deuren gespeeld. Aanvankelijk zouden er volgens de plannen 7500 toeschouwers welkom zijn bij het openingsduel in de Bundesliga.

Er waren geen speciale regels, omdat we ons hebben gehouden aan de voorschriften van Beieren, die toestaan wat we hebben gedaan", zei Oliver Kahn die de beoogde nieuwe bestuursvoorzitter is van de Duitse kampioen.

Volgens de hygiëneprotocollen van de DFL moet iedereen in "Zone 2", waaronder de tribunes vallen, een mondkapje dragen als het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. En als de lokale besmettingsgraad hoger is dan 35 per 100.000 inwoners, moet er altijd een mondkapje worden gedragen.

Nieuws

menu