Bayern München ziet in Kramaric 'back-up' voor Lewandowski

Bayern München ziet in Kramaric 'back-up' voor Lewandowski

Bayern München ziet in Kramaric 'back-up' voor Lewandowski ANP

Bayern München ziet in Andrej Kramaric een geschikte 'back-up' voor spits Robert Lewandowski. De Kroatische spits van Hoffenheim scoorde afgelopen week twee keer tegen Bayern in de onderlinge competitiewedstrijd (4-1). Volgens Bild heeft technisch directeur Hasan Salihamidzic na dat duel contact opgenomen met het management van Kramaric.

De 29-jarige Kroaat verkeert in grote vorm. Hij maakte dit seizoen in drie duels al zeven doelpunten: een hattrick tijdens de eerste speelronde van de Bundesliga tegen 1. FC Köln (3-2) en twee goals tegen Chemnitz (Duitse beker) en Bayern München.

"Ik weet daar niets van", zei trainer Hansi Flick van Bayern toen hij werd gevraagd naar de interesse in Kramaric. "Maar ik ken hem natuurlijk wel heel goed. Hij is een van de beste spitsen in de Bundesliga en heeft enorm veel kwaliteit." Lewandowski is al jarenlang onomstreden in de spits bij Bayern. De Pool leidde de 'Rekordmeister' vorig seizoen met zijn doelpunten naar de Duitse 'dubbel' en de eindzege in de Champions League.

Lewandoski kreeg zondag tegen Hoffenheim even rust. Joshua Zirkzee mocht starten, maar de Nederlandse jeugdinternational moest na bijna een uur spelen bij een achterstand van 2-1 weer plaatsmaken voor de Pool. In de slotfase besliste Kramaric met twee goals het duel in het voordeel van Hoffenheim. De Kroaat ligt nog twee jaar vast. Hoffenheim zou minimaal 40 miljoen euro voor hem willen hebben.