Bayern München maakt haast met komst van Ajacied Dest

Bayern München maakt haast met komst van Ajacied Dest

Bayern München maakt haast met komst van Ajacied Dest ANP

Bayern München maakt haast met de komst van Sergino Dest. De winnaar van de laatste editie van de Champions League wil de rechtsback nog deze week van Ajax overnemen.

Bayern München meldde zich vorige week in Amsterdam met een bod van 15 miljoen euro voor de 19-jarige verdediger die vorig seizoen doorbrak in Amsterdam. Directeur voetbalzaken Marc Overmars ging niet akkoord en zette voorlopig in op een transfersom van zo'n 25 miljoen euro, inclusief bonussen.

Dest staat ook nog steeds op de radar van FC Barcelona, dat eerst spelers moet verkopen voordat het de transfermarkt op kan. De rechtsback sierde in mei al de voorpagina's van de Spaanse sportkranten. Barcelona staat nu op het punt om rechtsback Nélson Semedo aan Wolverhampton Wanderers te verkopen, voor een bedrag van zo'n 40 miljoen euro. Volgens verschillende media heeft Barcelona daarom contact met Ajax opgenomen om over Dest te praten. Ajax wil dat niet bevestigen of ontkennen.

Nederlands elftal

Trainer Ronald Koeman van FC Barcelona slaagde er vorig jaar als bondscoach niet in om Dest voor het Nederlands elftal te laten kiezen. De zoon van een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder is geboren in Almere maar heeft besloten dat hij zijn interlands voor de Verenigde Staten speelt.

Bayern München wil liever niet wachten totdat Barcelona voldoende geld voor versterkingen heeft. De kampioen van Duitsland wil daarom snel zaken doen met Ajax. Trainer Erik ten Hag vertelde vorige week al dat zijn Amsterdamse club waarschijnlijk de transfermarkt op moet als Dest vertrekt. Ajax nam deze zomer ook al afscheid van de basisspelers Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Joël Veltman.