Bayern München en Sevilla strijden om Europese Supercup

Bayern München en Sevilla strijden om Europese Supercup ANP

Bayern München en Sevilla strijden donderdagavond vanaf 21.00 uur in Boedapest om de Europese Supercup. De Duitse kampioen won vorige maand de Champions League, Luuk de Jong bezorgde Sevilla met twee doelpunten in de finale tegen Internazionale (3-2) de eindzege in de Europa League.

Bayern München begon het nieuwe seizoen in Duitsland afgelopen week met een klinkende overwinning op Schalke 04: 8-0. Joshua Zirkzee, de 19-jarige Nederlandse spits van de 'Rekordmeister', viel in de slotfase in. "Natuurlijk is Bayern de favoriet", zei De Jong, in de beslissende fase van de Europa League de held van Sevilla. "Maar we hebben een kans en daar gaan we voor."

De Europese voetbalbond laat bij de wedstrijd in de Puskás Aréna in de Hongaarse hoofdstad voor het eerst weer publiek toe, zij het wel in beperkte mate. Ongeveer één derde van het stadion, waar ruim 67.000 mensen in kunnen, mag gebruikt worden. Zeker in Duitsland zijn er nogal wat zorgen, omdat Boedapest vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen onlangs werd aangeduid als risicogebied.

Vorig jaar ging de Supercup naar Chelsea, dat Champions League-winnaar Liverpool via strafschoppen versloeg.

Nieuws

menu