Basketballiga NBA en spelers botsen over speelschema

Basketballiga NBA en spelers botsen over speelschema ANP

Als het nieuwe seizoen in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA niet in december begint vóór Kerstmis, dan dreigt een extra verlies aan inkomsten van wel 1 miljard dollar. Dat betoogt de profliga op nieuwszender ESPN.

De NBA onderhandelt al wekenlang met de spelersvakbond over het speelschema van het komende seizoen en ook de salarissen van de spelers. De spelers willen pas halverwege januari aan het nieuwe seizoen beginnen. De onderhandelingen zijn deze week al voor de vierde keer opgeschort. De deadline voor een akkoord is nu op 6 november gesteld.

De coronapandemie heeft de NBA hard geraakt. De inkomsten zijn afgelopen seizoen gedaald met 10 procent tot 8,3 miljard dollar. Door het seizoen in een afgesloten bubbel op het complex van Disney World in Orlando af te maken, kon nog iets worden terugverdiend uit televisierechten.

De NBA zet in op een seizoen dat op 22 december begint en 72 reguliere wedstrijden telt. De play-offs kunnen dan klaar zijn voor de Olympische Spelen in Tokio. Beginnen voor de kerstdagen levert veel televisiekijkers op en daarmee inkomsten. De spelersvakbond vindt dat de spelers meer rust verdienen en geeft de voorkeur aan een seizoen dat half januari begint.

Nieuws

menu