Basketballers Aris overtuigen niet maar winnen wel (met samenvatting en interviews)

Aris Leeuwarden heeft de thuiswedstrijd tegen Almere Sailors met 78-69 gewonnen. De ploeg van Ferried Naciri had niet zijn beste spel nodig om de nieuwkomer te verslaan.

Giannis Dimakopoulos (2.18 meter) en Graig Osaikhwuwuomwan (2.11), de lange mannen van Aris, hadden hun dag niet en bleven scorend ondermaats. Toch weerhield het Aris er niet van om de tweede seizoenzege (en één nederlaag) bij te schrijven, na de eerdere winst op Den Haag.

Almere, met Den Haag en Bemmel dit jaar nieuw in de eredivisie, basketbalde een helft lang met Aris mee. Diep in het tweede kwart nam Aris afstand van de taaie debutant. De Leeuwarders sloegen een gat van tien punten en dat verschil – met een uitschieter naar 15 punten – bleef nagenoeg de hele wedstrijd staan.

Topscorer werd Chad Frazier met 20 punten. Dimakopoulos schoot matig (5 punten) maar was toch nog goed voor 11 rebounds. Het schotgemiddelde van Aris was met 56 procent redelijk in orde maar toch een stuk beter dan Almere (34 procent). Volgende week speelt Aris uit tegen de ongeslagen koploper Leiden.

Bekijk hieronder interviews met Ferried Naciri en Tim Hoeve.

Nieuws

menu