Basketballers Aris nemen revanche op Yoast United

FOTO

FOTO ANP

Aris Leeuwarden blijft uitstekend presteren in de BNXT League. De op voorhand lastige uitwedstrijd tegen Yoast United werd dinsdagavond met 74-93 gewonnen.

Daarmee nam de basketbalploeg van Vincent van Sliedregt revanche voor de thuiswedstrijd op 30 september. Toen gaf Aris een voorsprong van 20 punten uit handen. Aris staat comfortabel in de top 5.

Aris begon overtuigend met een 0-8 run. Yoast antwoordde onmiddellijk en scoorde 11 punten op rij. De teams gaven elkaar in de rest van het eerste kwart (19-19) weinig toe. Maar onder aanvoering van een ontketende Keevan Veinot werd de thuisploeg in het tweede bedrijf hoorndol gespeeld. De Canadees was voor rust goed voor 17 punten, 3 steals en 2 blocks. De ruststand toonde veelzeggende cijfers: 33-49.

Veinot eindigde de wedstrijd met 26 punten en 7 steals en zette daarmee de kroon op zijn werk én dat van Aris, dat Bemmel op kwaliteit en wilskracht overtroefde. Shaquille Doorson maakte 22 punten. Bij Yoast mocht Mike Schilder na een sportieve en een technische fout voortijdig douchen.

De wedstrijd tussen Aris en Heroes Den Bosch gaat vrijdagavond niet door. De clubleiding verwacht te veel concurrentie van de WK-match tussen Nederland en Argentinië en vreest derhalve voor een leeg Kalverdijkje. Het duel met Den Bosch is verplaatst naar 11 februari. Supporters die al een kaartje voor vrijdag hebben, krijgen bericht van de club. Aris komt dit kalenderjaar nog een keer in actie, op 15 december in en tegen Amsterdam, de nummer laatst van de hoogste basketbaldivisie.