Basketballers Aris moeiteloos naar kwartfinale bekertoernooi

Tim Hoeve, hier op archiefbeeld , was in het bekerduel met Attacus Veghel goed voor 18 punten.

Tim Hoeve, hier op archiefbeeld , was in het bekerduel met Attacus Veghel goed voor 18 punten. Foto: Dijks Fotografie

Aris Leeuwarden heeft zich zoals verwacht probleemloos geplaatst voor de kwartfinale van de Basketball Cup, het Nederlandse bekertoernooi. Zaterdag werden de amateurs van Attacus Veghel met ruime cijfers verslagen: 67-94.

De Brabantse opponent is de nummer negen van de promotiedivisie, de een-na-hoogste basketbalcompetitie die twaalf teams telt. Toch duurde het in Veghel even voordat Aris, dat op het hoogste nationale niveau vijf van de laatste zes wedstrijden won, was warmgedraaid. De thuisploeg won zelfs het eerste kwart (22-18), maar een verrassing hing daarna ondanks de haperende startmotor geen moment meer in de lucht.

Zonder Tom Kubank en Cameron Satterwhite – beiden kregen rust – werd de thuisploeg in het tweede kwart overlopen (11-28) en bedroeg het verschil na het derde blok al bijna 30 punten: 55-82. Topschutter aan de kant van Aris was captain Tim Hoeve (18). Jurrian Douwes die in competitieverband nog niet heeft gescoord, was in Veghel goed voor 16 punten.

Van de acht overgebleven ploegen spelen er zeven in de BNXT League. Lokomotief Rijswijk, koploper in de promotiedivisie, schaarde zich ook bij het selecte groepje omdat tegenstander Den Helder zich terugtrok.

Loting kwartfinales nog niet bekend

De loting voor de kwartfinales is nog niet bekend. Dinsdagavond speelt Aris in het Gelderse Bemmel de competitiewedstrijd tegen Yoast United. Yoast bezorgde Aris eerder in het Kalverdijkje een pijnlijke nederlaag nadat de Leeuwarders een voorsprong van 20 punten verspeelden.