Basisplaats voor Benjamin Nygren bij SC Heerenveen tegen Heracles

Benjamin Nygren trefzeker namens SC Heerenveen tegen FC Emmen. FOTO ANP/COR LASKER

Benjamin Nygren krijgt een basisplaats bij SC Heerenveen, dat zaterdag om 21.00 uur de uitwedstrijd speelt tegen Heracles.

De Zweedse vleugelaanvaller wordt daarmee beloond voor zijn afgelopen twee invalbeurten. Nygren zorgde zowel tegen VVV-Venlo (1-1) als in de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Emmen (1-2) voor de gelijkmaker.

Arjen van der Heide neemt daardoor plaats op de bank. ,,Benjamin en Arjen kunnen elkaar in dit drukke schema mooi afwisselen”, aldus Johnny Jansen. ,,Bovendien heeft Benjamin het tijdens zijn invalbeurten keurig gedaan.”

Rami Kaib begint in Almelo op de bank. ,,Rami viel goed in tegen Emmen, maar tussen fit en topfit zijn zit een verschil”, zei Jansen. ,,De komende weken komen voor hem nog voldoende mogelijkheden voor speeltijd.”

Jansen constateert dat door de vijf winterse versterkingen de kwaliteit op de training omhooggaat. ,,Dat is alleen maar goed. We moeten nog wel beter voetballen en meer kansen creëren. Laten we daar ook eerlijk in zijn. Maar er wordt nu wel geknokt en gestreden voor elkaar.”

Nieuws

menu