Basiself Cambuur in bekerduel met RKC nog niet zeker

Robert Mühren schiet bij zijn eerste kans Cambuur op voorsprong. FOTO HENK JAN DIJKS

Robert Mühren schiet bij zijn eerste kans Cambuur op voorsprong. FOTO HENK JAN DIJKS

Cambuurtrainer Henk de Jong heeft in zijn hoofd hoe hij woensdagavond op bezoek in Waalwijk tegenstander RKC gaat bestrijden in de KNVB beker. Met welke elf spelers de coach dat gaat doen, wil hij in het midden laten. „Maar we nemen het duel sowieso serieus.”

Blessures, pijntjes; wie de ene dag nog lijkt te zullen spelen, kan de andere dag zomaar een vraagteken zijn. De Jong gaf dinsdag na de training de elf namen voor de basis dan ook niet vrij. Wel is duidelijk dat Issa Kallon en Ragnar Oratmangoen nog niet inzetbaar zijn. „Ik verwacht ze volgende week weer terug in de groepstraining, dus die zijn er in Waalwijk sowieso nog niet bij.”

RKC, de ploeg die onder leiding staat van oud-Cambuurdoelman Fred Grim, bezet in de eredivisie op dit moment de twaalfde plaats. De Jong: „Of ze beter zijn dan vorig seizoen? Dat weet ik niet. Ze hebben op dit moment sowieso een goede ploeg, ze zijn ook goed gestart dit seizoen.”

Geen revanchegevoel

Dat de Brabanders opnieuw op het hoogste niveau spelen, danken ze aan het besluit van de KNVB om geen promotie-degradatie toe te passen na het door corona stopgezette afgelopen seizoen. RKC stond op dat moment stijf onderaan, terwijl Cambuur bovenaan de eerste divisie stond. Van enig revanchegevoel is bij De Jong en zijn spelers naar eigen zeggen echter geen sprake.

„De mensen bij RKC Waalwijk kunnen er ook niets aan doen dat het zo is gelopen. Dus dat speelt totaal niet bij ons voor deze wedstrijd.” Motivatie om te winnen, is er al genoeg. „Sportief nemen we het duel serieus, ik vind de bekerstrijd belangrijk. Ook voor de club kan het financieel fijn zijn als je in deze coronatijden ver komt.”

Met wie Cambuur aantreedt - en op welke plekken ‘de poppetjes’ staan - is dus nog niet met 100 procent zekerheid te zeggen. Wel is duidelijk dat ook enkele talenten uit de onder-21 mee afreizen naar Waalwijk. De Jong: „Die jongens hebben allemaal potentie. Het gaat goed met de jeugdopleiding. Dat is belangrijk voor de toekomst.”

Maandag blikten onze sportverslaggevers al vooruit op het bekerduel van Cambuur in de podcast KOKO Radio: