Basisdebutant Maldini (19) helpt AC Milan aan zege in Serie A

Basisdebutant Maldini (19) helpt AC Milan aan zege in Serie A ANP

AC Milan heeft zich met een zwaarbevochten zege op Spezia aan kop van de Serie A genesteld. Invaller Brahim Díaz maakte in de 86e minuut het winnende doelpunt: 1-2. Daniel Maldini, de 19-jarige zoon van clubicoon Paolo Maldini, luisterde zijn eerste basisplaats in de Italiaanse competitie op met een doelpunt.

De tiener stond voor het eerst in de basis bij AC Milan. Hij is de derde generatie van de familie Maldini in het rood-zwart. Zijn opa Cesare Maldini speelde 412 wedstrijden voor Milan, vader Paolo kwam tot 902 duels voor de enige club waar hij voor speelde.

Daniel Maldini was al negen keer ingevallen in de Serie A en ook een keer in de Champions League. Tegen het Spezia van keeper Jeroen Zoet stond de Italiaanse middenvelder voor het eerst in de basis. Maldini passeerde de Nederlandse doelman kort na rust met een kopbal, na een voorzet van rechtsback Pierre Kalulu. Zijn vader Paolo juichte op de tribune uitbundig mee. Daniele Verde bracht Spezia in de 80e minuut op de gelijke hoogte, maar dankzij Díaz nam AC Milan toch 3 punten mee. De ploeg van trainer Stefano Pioli heeft nu aan kop van de ranglijst 1 punt meer dan Napoli, dat zondag Cagliari ontvangt.

Nieuws

Meest gelezen