Barcelona kondigt loonsverlagingen voor spelers en personeel aan

Barcelona kondigt loonsverlagingen voor spelers en personeel aan ANP

Het bestuur van FC Barcelona heeft loonsverlagingen voor spelers, stafleden en personeelsleden aangekondigd. Volgens de clubleiding is een salarisreductie de enige manier om de grote financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Frenkie de Jong was één van de eerste spelers bij Barça die akkoord ging met een lager inkomen. In ruil daarvoor kreeg de oud-Ajacied wel een nieuw contract, tot medio 2026. Zijn vorige verbintenis liep tot de zomer van 2024. Doelman Marc-André ter Stegen en de verdedigers Clément Lenglet en Gerard Piqué stemden eveneens in met een loonsverlaging en kregen daarvoor eveneens een contractverlenging terug.

De geslaagde deal met dit viertal maakte FC Barcelona dinsdagavond bekend na de ruime zege tegen Ferencváros in de Champions League (5-1). De vraag is echter of er snel meer ploeggenoten akkoord zullen gaan met nieuwe arbeidsvoorwaarden. Volgens Spaanse mediaberichten is de bereidheid in de selectie deze keer minder groot om de penningmeester van Barcelona tegemoet te komen.

Tijdens de noodtoestand in Spanje, van maart tot juni, stemden de spelers in met een loonsverlaging van 70 procent. Barcelona leed niettemin in het afgelopen seizoen een recordverlies van 97 miljoen euro. Volgens de clubleiding zal de financiële impact van de pandemie op het huidige boekjaar echter nog aanzienlijk groter zijn. De directie verwacht een omzetdaling van ruim 30 procent. "De loonsverlagingen zijn daarom noodzakelijk om de uitgaven te verminderen", liet de club van trainer Ronald Koeman weten.

Nieuws

menu