Banega neemt in tranen afscheid van Sevilla

Banega neemt in tranen afscheid van Sevilla

Banega neemt in tranen afscheid van Sevilla ANP

De Argentijnse voetballer Ever Banega hield het niet droog bij zijn tweede afscheid van Sevilla. De Argentijnse spelmaker werd vrijdag uitgezwaaid in het stadion van de Spaanse club. "Waar ik ook ga, ik blijf altijd een speler van Sevilla", zei Banega tussen de tranen door.

De Argentijn speelde tussen 2014 en 2016 al in Andalusië. Hij won toen met Sevilla twee keer de Europa League (2015 en 2016). Banega verhuisde daarna naar Internazionale, maar een jaar later keerde hij alweer terug bij de Spaanse club. Banega sloot zijn tweede dienstverband bij Sevilla af met zijn derde eindzege in de Europa League. Begin dit jaar kondigde de nummer 10 al aan dat hij overstapt naar Al-Shabab in Saudi-Arabië.

"Ik ben 32 jaar en kreeg deze kans. Soms moet je lastige beslissingen nemen", zei Banega, die ongetwijfeld een vorstelijk salaris gaat opstrijken in het Midden-Oosten. "Ik heb voor Sevilla alles gegeven wat ik in me had. Ik heb dit prachtige shirt in 238 wedstrijden gedragen. Het was alle opofferingen waard. Nu maak ik plaats voor Ivan Rakitic, zoals hij ooit plaatsmaakte voor mij", zei Banega over de Kroatische middenvelder, die in 2014 van Sevilla naar Barcelona ging, maar nu terugkeert bij de club van spits Luuk de Jong.

Banega noemt zijn eerste Europese finale, tegen Dnjepr, zijn mooiste wedstrijd voor Sevilla. "Ik stond toen op het veld met José Antonio Reyes. Hoewel hij niet meer bij ons is, heeft hij ons wel geholpen om deze beker dit jaar opnieuw te winnen."