Bandentovenaar Verstappen naar tweede plaats in WK-stand

Bandentovenaar Verstappen naar tweede plaats in WK-stand ANP

Max Verstappen is door zijn overwinning in de 70th Anniversary Grand Prix naar de tweede plaats gestegen in het wereldkampioenschap in de Formule 1. De coureur van Red Bull is Valtteri Bottas van Mercedes voorbij in de stand. Hij staat met 77 punten nog wel riant achter op leider Lewis Hamilton, die 107 punten heeft na vijf races in het verkorte seizoen.

Verstappens gok om op Silverstone op harde banden te beginnen en lang te wachten met zijn eerste pitstop, pakte goed uit. "Een ongelooflijk mooie overwinning. Ik had het niet zien aankomen", zei de Nederlander kort na de jubileumrace van de Formule 1.

"Na die eerste pitstop ging alles perfect. Ik had nauwelijks problemen met de banden, de snelheid was goed en de auto liep soepel. Eigenlijk deden we alles goed", zei de Nederlander, die op tien ronden voor het einde na de tweede bandenwissel van wereldkampioen Lewis Hamilton de leiding overnam en gedecideerd naar de finish stampte. Onderweg vroeg hij via de boordradio zijn monteurs nog even goed te drinken en hun handen te wassen.

Nieuws

menu