Bale mist komende drie interlands Wales

Bale mist komende drie interlands Wales ANP

Gareth Bale mist de komende drie interlands van Wales. De aanvaller, die door Real Madrid is verhuurd aan zijn oude club Tottenham Hotspur, is nog niet hersteld van de knieblessure die hij eerder deze maand opliep. "We hebben met Gareth en de medische staf gesproken en hij is nog niet fit genoeg voor de komende drie duels", zei bondscoach Ryan Giggs.

Wales treft Engeland op 8 oktober op Wembley vriendschappelijk. Daarna volgen duels in de Nations League tegen Ierland (11 oktober) en Bulgarije (14 oktober). De aanvoerder deed wel mee in de eerste twee wedstrijden tegen Finland (1-0) en Bulgarije (1-0), maar kwam nog niet uit voor Tottenham.

Bale verhuisde in 2013 voor zo'n 100 miljoen euro van Londen naar Madrid. De Welshman was daarmee een tijdje de duurste voetballer ter wereld. Hij won met de 'Koninklijke' onder meer twee landstitels en vier keer de Champions League (in 2014, 2016, 2017 en 2018). Voor de door blessures geplaagde aanvaller was dit seizoen geen plaats in de selectie van coach Zinedine Zidane.

Nieuws

menu