BBC, ESPN, Reuters en alle landelijke media: plots wil iedereen Ellen Fokkema, de vrouw in het mannenteam, spreken

Ellen Fokkema. Foto: Henk Jan Dijks

Het feit dat Ellen Fokkema uit Slappeterp als eerste Nederlandse vrouw actief zal zijn in een eerste standaard-mannenteam, ging dinsdag de hele wereld over.

De voetbalster van vierdeklasser Foarút uit Menaam deed haar verhaal in de Leeuwarder Courant en werd gedurende de dag door regionale, nationale én internationale media benaderd. Haar telefoon, maar ook die van Foarút-bestuurslid Auke Grijpma en KNVB-persvoorlichter Daan Schippers, stond de hele dag roodgloeiend.

Lees ook [PREMIUM] Uniek in Nederland: vrouw speelt bij vierdeklasser Foarút in het eerste mannenteam

De BBC schonk aandacht aan Fokkema, net als het Amerikaanse, op sport gerichte ESPN. Ook de internationale nieuwsdienst Reuters wist Menaam te vinden. Per mail.

Een greep van de nationale media die haar graag wilden spreken: Radio 1 (verschillende omroepen), Radio 2, Trouw, Radio538, RTL Nieuws, Veronica Inside, De Telegraaf, Studio Sport, Fox Sports, Hart van Nederland, Allsports Radio, het Algemeen Dagblad en Omrop Fryslân.

Fokkema stond lang niet iedereen te woord. Ze was ’s ochtends even beduusd door alle aandacht, maar zette de knop vervolgens om. ,,Ik ha sin om gewoan wer lekker te fuotbaljen”, liet ze weten.

Door een pilot van de nationale voetbalbond kan Fokkema komend seizoen met het mannen-vlaggenschip van Foarút aan de bak. Tot nu toe was het door de reglementen onmogelijk om als vrouw in categorie A bij de mannen mee te doen. Mogelijk veranderen de regels als de proef met Fokkema goed verloopt.

Nieuws

menu