Atlete Hassan voor trainingskamp neergestreken in Windhoek

Atlete Hassan voor trainingskamp neergestreken in Windhoek ANP

Sifan Hassan is neergestreken in Namibië. De tweevoudig olympisch kampioene is in het warme Afrikaanse land voor een trainingskamp. Ze gaat zich in hoofdstad Windhoek voorbereiden op het komende atletiekjaar, waarin de wereldkampioenschappen in juli in het Amerikaanse Eugene de hoofdmoot vormen.

"We waren op zoek naar een warm en droog klimaat met de juiste hoogte", zegt haar coach Tim Rowberry in de Namibische krant Republikein, die een pagina reserveerde voor de komst van de Nederlandse topatlete. "Windhoek is wat dat betreft ideaal, we zoeken altijd nieuwe plekken om te ontdekken."

Hassan nam de afgelopen weken de tijd om bij te komen van haar intensieve jaar op de atletiekbaan. Ze was de grote vedette op de Olympische Spelen in Tokio, waar ze indruk maakte met drie medailles: goud op de 5000 en 10.000 meter en brons op de 1500 meter. Als bonus werd ze uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar en tot Sportvrouw van het Jaar. Bij die gelegenheid liet ze weten dat ze voor de Olympische Spelen in 2024 in Parijs weer iets bijzonders wil doen: ze droomt ervan een onderdeel op de baan te doen in combinatie met de marathon.

Nieuws

Meest gelezen