Atlete Hassan gaat in Brussel aanval doen op werelduurrecord

Atlete Hassan gaat in Brussel aanval doen op werelduurrecord ANP

Sifan Hassan gaat op vrijdag 4 september tijdens de 44e editie van de Memorial Van Damme een aanval doen op het werelduurrecord bij de vrouwen. Met 18 kilometer en 517 meter staat het huidige record, sinds 2008, op naam van de Ethiopische Dire Tune.

"Het is een gek en moeilijk seizoen, maar ik ben zo goed mogelijk blijven trainen en ben gelukkig gezond en fit. Er zijn maar weinig wedstrijden op dit moment en ik ben dan ook superblij met het voorstel van de AG Memorial Van Damme om daar op 4 september het werelduurrecord aan te vallen. Het record staat heel scherp, maar ik ga de uitdaging graag aan en in mijn huidige vorm denk ik dat het mogelijk is", aldus Hassan.

Vorig jaar won Hassan in Brussel met overtuiging de 5000 meter. Enkele weken later schreef de 27-jarige atlete geschiedenis door op het WK in Doha als eerste atlete ooit op hetzelfde WK goud te pakken op de 1500 en de 10.000 meter. Sinds vorig jaar is ze ook de wereldrecordhoudster op de mijl.

Bij de mannen kondigden viervoudig olympisch kampioen Mo Farah en de Belg Bashir Abdi eerder al hun aanval op het werelduurrecord aan. Sinds juni 2007 staat het record op naam van atletieklegende Haile Gebreselassie met 21 kilometer en 285 meter.

Nieuws

menu