Assistent-trainer Rob Alflen moet na half seizoen vertrekken bij SC Cambuur

Sjors Ultee (links), met naast hem keeperstrainer Peter van der Vlag, assistent Rob Alflen en teammanager Peter Drijver.

Sjors Ultee (links), met naast hem keeperstrainer Peter van der Vlag, assistent Rob Alflen en teammanager Peter Drijver. Foto: ANP/Cor Lasker

Het aflopende contract van assistent-trainer Rob Alflen is door SC Cambuur niet verlengd. Na Pascal Bosschaart is de 55-jarige Utrechter de tweede assistent die na dit seizoen moet vertrekken bij Cambuur.

Alflen kwam in de winter samen met trainer Sjors Ultee naar Cambuur. De twee werkten eerder samen bij onder meer Fortuna Sittard en Ultee ziet in Alflen een belangrijke steunpilaar, met name op observerend vlak. De inbreng van Alflen op trainingen bestond vaak uit het apart nemen van spelers, om ze persoonlijke uitleg te geven over situaties.

Het contract van Bosschaart werd niet verlengd, waarover Bosschaart zijn ongenoegen uitsprak. Toen benoemde hij ook dat hij hoopte dat de club Ultee wel genoeg zou ondersteunen qua staf voor volgend seizoen en niet drastisch zou terugsnoeien. Ultee zit nu nog in onzekerheid over hoe zijn technische staf er volgend seizoen uit zal zien. Naar alle waarschijnlijkheid blijven Martijn Barto en Peter van der Vlag wel, maar ook hun contract is formeel opgezegd. Cambuur zou hen een nieuwe aanbieding doen.