Arteta hoopt Aubameyang te kunnen overtuigen met winst FA Cup

Arteta hoopt Aubameyang te kunnen overtuigen met winst FA Cup ANP

Mikel Arteta hoopt dat winst van de FA Cup Pierre-Emerick Aubameyang ervan kan overtuigen om bij Arsenal te blijven. Arsenal neemt het zaterdag in de finale op tegen stadgenoot Chelsea.

Aubameyang, inmiddels 31 jaar oud, heeft nog maar een contract voor één seizoen en veel clubs zijn in hem geïnteresseerd. De aanvaller gaf eerder al aan dat hij bij een club wil spelen "die om de prijzen strijdt".

"Het winnen van een trofee geeft extra geloof en bezorgt je een 'wow-moment'. Dan wil je meer van die momenten", zei Arteta. "Het zorgt voor vertrouwen als je titels wint. En het is belangrijk om samen goede emoties te delen. Het brengt iedereen bij elkaar."

Arteta hoopt dat Aubameyang genoeg redenen ziet voor een langer verblijf in Londen. "Het is een totaalpakket aan het eind. Je moet veel ingrediënten op tafel hebben liggen om een ​​speler van zijn kaliber te overtuigen om bij deze club te blijven."

Arsenal is al sinds 2004 geen kampioen van Engeland meer geworden. In 2017 werden de laatste prijzen veroverd, de FA Cup en het Community Shield, de Engelse Supercup.

Nieuws

menu