Arsenal schrijft Özil niet in voor Europa League

Arsenal schrijft Özil niet in voor Europa League ANP

Arsenal heeft Mesut Özil niet ingeschreven voor de Europa League. De 31-jarige Duitser, bezig aan zijn laatste contractjaar bij de Engelse voetbalclub, ontbreekt op de spelerslijst die Arsenal heeft ingeleverd bij de UEFA. Özil heeft onder manager Mikel Arteta geen uitzicht meer op speeltijd bij de 'Gunners'.

Arsenal betaalde in 2013 zo'n 50 miljoen euro om de aanvallende middenvelder over te nemen van Real Madrid. Özil won met de Londense club onder meer drie keer de FA Cup. Mede vanwege fysieke problemen kwam de Duitser de afgelopen jaren niet zo vaak meer aan spelen toe. Zijn laatste optreden in de Premier League dateert van begin maart, vlak voordat de competitie werd onderbroken vanwege het coronavirus.

"Ik ben hier tot de laatste dag van mijn contract en ik zal alles geven wat ik heb voor deze club", zei Özil enkele weken geleden. "Situaties als deze zullen me nooit breken, ze maken me alleen maar sterker." De Duitser, die twee jaar geleden stopte als international, geldt als de grootverdiener in de selectie van Arsenal. Özil besloot deze week om het salaris over te nemen van de aanvankelijk ontslagen mascotte Gunnersaurus.

Nieuws

menu