Arsenal legt huurlingen Mari en Soares vast

Arsenal legt huurlingen Mari en Soares vast ANP

Arsenal heeft de verdedigers Pablo Mari en Cédric Soares vastgelegd. Beiden voetbalden het afgelopen half jaar al op huurbasis voor de Engelse club. Arsenal heeft Mari en Soares nu definitief overgenomen van respectievelijk Flamengo en Southampton.

De Spaanse verdediger Mari speelde in het seizoen 2017-2018 op huurbasis voor NAC Breda. Hij was toen eigendom van Manchester City. Mari stapte vorig jaar over naar de Braziliaanse club Flamengo, waarmee hij direct de Copa Libertadores won en landskampioen werd. Eind januari verhuisde de Spanjaard naar Londen, al kwam hij vanwege een enkelblessure slechts drie keer in actie voor de 'Gunners'.

Arsenal kon de Portugese rechtsback Cédric, die in 2016 met zijn land het EK won, transfervrij vastleggen. De 28-jarige verdediger stond de afgelopen vijf jaar onder contract bij Southampton, dat hem ook nog even uitleende aan Internazionale. Cédric speelde vijf wedstrijden voor Arsenal. Hij maakte daarin één doelpunt. Als winnaar van de FA Cup plaatste Arsenal zich voor de Europa League.

Nieuws

menu