Arsenal heeft grootverdiener Özil niet nodig in Premier League

Arsenal heeft grootverdiener Özil niet nodig in Premier League ANP

Voetballer Mesut Özil behoort niet tot de selectie van Arsenal in de Engelse Premier League. De club uit Londen heeft de Duitse grootverdiener niet ingeschreven voor de competitie.

Özil zei "diep teleurgesteld te zijn" in een bericht op Twitter. "Bij de ondertekening van mijn nieuwe contract heb ik mijn loyaliteit en trouw toegezegd aan de club waar ik van hou, Arsenal, en het bedroeft me dat dit niet wederzijds is."

De 32-jarige middenvelder is de best betaalde speler in de geschiedenis van Arsenal met een salaris van ruim 350.000 euro per week. Zijn laatste optreden in het shirt van Arsenal dateert van 7 maart. Trainer Mikel Arteta deed ook geen beroep op Özil in de selectie voor de Europa League.

De Duitser scoorde deze maand nog een hoop punten bij de achterban van Arsenal door het salaris van de populaire mascotte Gunnersaurus te betalen. De man achter die mascotte Jerry Quy, die sinds 1993 de rol van de dinosaurus heeft gespeeld, werd door de club wegbezuinigd maar kon door het gulle gebaar van Özil aanblijven.

Clubs in de Premier League kregen tot dinsdag de tijd om hun 25-koppige ploeg in te schrijven. Vanwege de coronacrisis en de uitgestelde transferperiode tot en met 5 oktober, lag deze deadline enkele weken na de start van de Engelse competitie.

Nieuws

menu