Arjen van der Heide verruilt SC Heerenveen voor Roda JC

Arjen van der Heide legt aan, maar schiet over tegen Go Ahead Eagles.

Arjen van der Heide legt aan, maar schiet over tegen Go Ahead Eagles. FOTO ANP

Arjen van der Heide vervolgt zijn loopbaan in Limburg. De 20-jarige vleugelaanvaller staat op het punt om SC Heerenveen te verruilen voor Roda JC.

Van der Heide, geboren en getogen in Heerenveen, gold jarenlang als een van de toptalenten van de opleiding. Hij was meervoudig jeugdinternational en kon onder meer overstappen naar de opleiding van Ajax, maar wilde per se doorbreken in het eerste elftal van SC Heerenveen.

Hij debuteerde in het seizoen 2019-2020 in het eerste elftal, tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen bij Heracles. De voorbije drie jaargangen kwam hij in 38 competitieduels in actie waarin hij niet scoorde. Van der Heide werd echter nooit een onbetwiste basisspeler en had enkele keren pech met blessures.

Nu verruilt Van der Heide, die nog een eenjarig contract had in het Abe Lenstra-stadion, Heerenveen dus voor Roda JC. Bij de Limburgers, die vorig seizoen als vijfde eindigden in de eerste divisie, treft hij een oude bekende. Jurgen Streppel is namelijk de trainer van Roda. Hij liet Van der Heide in zijn tijd bij Heerenveen meespelen in de voorbereiding.