Na vijf overwinningen op rij verliest slordig Aris eerste duel in kwartfinale van beker tegen Leiden (74-83)

Shaquille Doorson namens Aris in actie tegen Leiden. Foto: Dijks Media/Henk Jan Dijks

De basketballers van Aris gingen in de heenwedstrijd van de kwartfinale van het bekertoernooi ten onder tegen Leiden: 74-83.

Lange tijd ging het treffen tussen de Leeuwarders en de runner-up van het afgelopen seizoen gelijkop. De equipe van trainer Vincent van Sliedregt, die de laatste vijf wedstrijden wist te winnen, bleef aan de hand van Kaleb Warner en Shaquille Doorson tot de rust in het spoor van Leiden. De pauze werd bereikt met een 39-42 stand.

Halverwege het derde kwart kwam de klad erin voor Aris. Slordigheden werden door Leiden genadeloos afgestraft. Een reeks van 13 punten op rij voor de bezoekers kwam de thuisclub niet meer te boven.

Gouden kans

Toen topschutter Doorson (15 punten) een minuut voor tijd bij 74-79 de gouden kans miste om het nog spannend te maken, was het duel definitief bekeken.

Woensdag wacht na de 74-83 nederlaag in Leiden de return, waarbij de Leeuwarders met minimaal tien punten verschil moeten winnen om alsnog de halve eindstrijd te bereiken. Afgelopen seizoen lukte dat wel. Toen was Donar in de halve finale te sterk.

Nieuws

menu