Aris stunt met zeer late zege tegen Donar (bekijk hier de samenvatting en reacties)

De basketballers van Aris zijn de competitie begonnen met een stunt tegen Donar. In een sfeervol Kalverdijkje wonnen de Leeuwarders vrijdagavond door een driepunter van Ar’Mond Davis anderhalve seconde voor tijd met 81-80 van de Groningers.

Het toegestroomde publiek, voor het eerst na anderhalf jaar weer welkom, kreeg een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Na een gelijkopgaand eerste kwart (23-24) nam Aris brutaal het initiatief in de tweede periode. Bij rust stonden de Leeuwarders dankzij uitblinkers Ryan Logan en George Brock op een 45-41 voorsprong.

Slordigheden

Na de pauze kwamen onnauwkeurige afwerking en slordigheden Aris duur te staan. Donar profiteerde en strafte de fouten genadeloos af. Aan het einde van het derde kwart was de Leeuwarder voorsprong als sneeuw voor de zon verdampt (56-64). In het vierde kwart leek het pleit beslecht, maar het venijn zat in de staart.

In een spectaculair slot, waarin Aris steeds net aan het kortste eind leek te trekken, besliste Ar´mond Davis met een driepunter, direct na twee gemiste Groninger strafworpen, de wedstrijd en bracht hij Kalverdijkje in extase.

Nieuws

Meest gelezen