Aris stevig onderuit tegen Yoast United

Aris Leeuwarden is zaterdagmiddag tegen een flinke zeperd aangelopen. Tegen Yoast United uit het Gelderse Bemmel werd met 60-89 verloren.

Aris begon het duel zonder de geblesseerde Cedric DeDecker en Chad Frazier en ook zonder captain Craig Osaikhwuwuomwan. De laatste was disciplinair geschorst door de club. Het gemis van de 2.11 meter lange forward liet zich voelen. De vervanger van Craig O., Torben Tönjann, kon zijn ploeg met 7 punten en 6 rebounds niet redden. Datzelfde gold voor topschutter Sjoerd Koopmans met 13 punten en 5 rebounds en Giannis Dimakopoulos met 12 punten en 4 rebounds.

Matig uit de startblokken

De Leeuwarders schoten matig uit de startblokken en stonden na het eerste kwart met 14-23 achter. Het herstel kwam in een sterk tweede kwart, waarin de thuisclub een manier leek te hebben gevonden om de sterke aanval van Yoast te beteugelen. De achterstand werd tot één punt verkleind tot 37-38.

In het derde kwart ging het echter hopeloos mis. Yoast United, dat de laatste twee duels won, scoorde liefst 35 punten, waar Aris op 13 bleef steken (50-73). In het vierde kwart was er geen redden meer aan voor de Leeuwarder formatie van coach Ferried Naciri: 60-89. Voor Aris is het de derde verliespartij dit seizoen en de tweede op rij na de nederlaag tegen Leiden. Gewonnen werd er van Den Haag Royals en Almere Sailors.

Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd in Zwolle tegen Landstede, de landskampioen van 2019.

Nieuws

menu