Aris overtuigt met klinkende zege bij Den Helder

Shaquille Doorson in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch, eind september. FOTO HENK JAN DIJKS

Aris Leeuwarden heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de BNXT League. Door met 77-103 van Den Helder Suns te winnen, nestelt het team van Vincent van Sliedregt zich nog steviger in de top vijf.

Aris speelde een uitstekende wedstrijd. Het gehavende Den Helder – het team van Peter van Noord miste door ziekte en blessures een aantal vaste krachten - kwam met uitzondering van het tweede kwart niet in het stuk voor. George Brock werd met 25 punten topscorer bij Aris. Nieuweling Nigel Pruitt, die eind 2021 voor de vertrokken Ar’mond Davis werd gehaald, debuteerde verdienstelijk. De Amerikaan met Duits paspoort speelde 21 minuten en was goed voor 4 punten. 

Geen uitgemaakte zaak

De nationale competitie duurt voor Aris nog vijf wedstrijden. Daarna gaat het basketbalseizoen de zogenoemde cross-borderfase in: een competitie waarin de best en minst geklasseerde teams uit België en Nederland het tegen elkaar opnemen. Deelname aan de elite vijf zou betekenen dat het seizoen van Aris is geslaagd.

De zege op Den Helder was vooraf allerminst een uitgemaakte zaak. Suns sloten het jaar namelijk af met een serie van drie winstpartijen. Aris verloor daarentegen in december vier keer op rij. De kracht van Den Helder bleek dit seizoen al tijdens de wedstrijd in Leeuwarden. Toen won Aris pas in over time (86-78) van de zesvoudig nationaal kampioen.

Nieuws

Meest gelezen

menu