Basketballers Aris ook in tweede duel Elite Gold onderuit

Teleurgestelde spelers van Aris na een nederlaag. Foto: Dijks Media / Adrie Hoogesteger

Teleurgestelde spelers van Aris na een nederlaag. Foto: Dijks Media / Adrie Hoogesteger Foto: Dijks Media / Adrie Hoogesteger

De basketballers van Aris hebben de eerste thuiswedstrijd in de Elite Gold-fase niet weten te winnen. De effectiviteit van Spirou Charleroi was de Leeuwarders te machtig in het Kalverdijkje: 84-99.

De equipe van trainer Vincent van Sliedregt had na de nederlaag tegen Oostende (100-80) twee weken rust gehad, maar die pauze leek de scherpte geen goed te doen bij de thuisploeg. In het eerste bedrijf nam Charleroi een voorsprong van 47-59.

Daar stelde Aris in de tweede helft pas wat tegenover, vooral dankzij Tom Kubank, die met 21 punten topscorer van de avond werd. Het mocht niet baten: de bezoekers behielden hun voorsprong en bouwden deze in het slot van het derde en vierde kwart nog wat verder uit.

Debuut Dorisseau

Zo bleef het hoogtepunt voor de Aris-fans beperkt tot het debuut van veteraan en Donar-legende Jason Dourisseau (39), die richting het einde van het eerste kwart zijn opwachting maakte en uiteindelijk in totaal elf minuten in actie zou komen. ,,Ik wist van te voren niet of ik zou kunnen spelen, had wat last van mijn hamstring, maar het ging goed’’, sprak de Amerikaanse Nederlander, die in 2020 afzwaaide bij Donar en daarna onder meer werkte als sportdocent, voordat hij twee weken geleden verrassend zijn terugkeer op profniveau aankondigde.

Dourisseau, naar wie bij Donar na tien seizoenen en onder meer vijf kampioenschappen zelfs een tribune is vernoemd, was bescheiden over zijn ambities bij Aris. ,,Het was weer wennen voor mij, ga een beetje herstellen en volgende week weer aan de bak.’’ Dan met een grote grijns: ,,Of het is bevallen? Yeah, yeah.’’