Aris lijdt derde nederlaag op rij, zesde plek in gevaar

Sjoerd Koopmans (in het rood) namens Aris in duel met Zwollenaar Yasiin Joseph. Foto Henk Jan Dijks

Aris raakt steeds meer het spoor bijster in de Dutch Basketball League (DBL). De Leeuwarders verloren donderdagavond in Zwolle voor de derde keer op rij.

Landstede Hammers was verreweg de beste ploeg in een onderlinge confrontatie. De gastheren zegevierden met 86-58 over Aris.

Zaterdag in het eigen Kalverdijkje werd Aris nog onder de voet gelopen door debutant Yoast United (Bemmel). Daarvoor was koploper Leiden in eigen huis te sterk voor de ploeg van coach Ferried Naciri.

In Zwolle moest Aris het doen zonder de disciplinair geschorste Craig Osaikhwuwuomwan. Hij is door de club voor de rest van de maand februari disciplinair geschorst. „We moeten bezig zijn met onszelf’’, hield Naciri zich maandag op de vlakte in de LC. ,,Met de juiste mensen die mee willen gaan in onze cultuur en die willen versterken. Dat zit bij hem niet goed, nee.’’ Meer wilde hij er toen over kwijt.

Door het verlies tegen Zwolle raakt de zesde plaats in de DBL langzamerhand uit zicht. Die plek werd als ambitie uitgesproken toen het door corona verkorte basketbaljaar nieuw leven werd ingeblazen. Aris staat nu achtste met vier punten uit zes duels. Dat zijn er twee minder dan Feyenoord dat zesde staat en een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Topscorer voor Aris in Zwolle was Jean-Victor Mukama met 17 punten en 12 rebounds. De Griekse reus Giannis Dimakopoulos kwam tot 11 punten en 10 rebounds.

Zaterdag speelt Aris de noordelijke derby tegen Donar dat soeverein tweede staat in de DBL. De thuiswedstrijd tegen de Groningers, die vanavond in de eigen Martiniplaza geen kind hadden aan Apollo (76-55) is live te volgen op de website sportnoord.nl (20.00 uur). De Amsterdamse laagvlieger is na zes wedstrijden nog puntloos. De rode lantaarndrager komt op 20 februari naar het Kalverdijkje.

Nieuws

menu