Aris in Leiden kansloos onderuit in bekertoernooi

Tim Hoeve (links) namens Aris in duel met Roeland Schaftenaar van Leiden. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Voor Aris Leeuwarden zit het bekerseizoen erop. De basketballers verloren vanavond kansloos van ZZ Leiden, dat na de gewonnen heenwedstrijd in Leeuwarden (74-83) in eigen huis veel sterker was: 100-66. Leiden plaatste zich kinderlijk eenvoudig voor de halve finale van de Basketball Cup.

Aris kwam er in de sfeervolle Vijf Meihal op een paar momenten na niet aan te pas. Na een goede start (5-9 voorsprong) van Aris ging Leiden steeds beter spelen. Het team van Vincent van Sliedregt bleek niet opgewassen tegen de snelle en accurate balcirculatie van de thuisploeg.

Het duel was halverwege het tweede kwart al gespeeld toen Leiden een flinke voorsprong nam: 37-20. Om de volgende bekerronde te bereiken had Aris met 10 punten verschil moeten winnen. Leiden, dit seizoen de belangrijkste uitdager van landskampioen Den Bosch, speelde de eenzijdige wedstrijd probleemloos uit.

Extra tegenvaller was het uitvallen van Bob Berghuis. De 21-jarige guard verstapte lelijk zich in het vierde kwart en verliet het veld met een naar het zich liet aanzien zware enkelblessure. De spelers van Aris komen dit jaar niet meer in actie. De Leeuwarders hervatten het seizoen op zaterdag 7 januari met een uitwedstrijd tegen BAL Limburg.

Nieuws

menu