Aris Leeuwarden verliest belangrijke wedstrijd in strijd om plaats zes van Yoast United

Shaquille Doorson in actie voor Aris Leeuwaren. Foto: Henk Jan Dijks

De wedstrijd tegen Yoast United uit Bemmel was er eigenlijk eentje die Aris Leeuwarden moest winnen om de zesde plaats te verdedigen. Dat lukte niet: 94-83.

Een plaats bij de beste vijf kon Aris zaterdag eigenlijk al uit het hoofd zetten, toen won Feyenoord Rotterdam onverwacht van Heroes Den Bosch, waardoor Feyenoord bijna niet meer in te halen is.

De zesde plaats geeft recht op deelname aan de Nederlandse play-offs. Yoast United is een directe concurrent voor die zesde plaats, dus had coach Vincent van Sliedregt zijn ploeg zondagmiddag graag zien winnen. Ook wilde hij op zijn ‘oude nest’ laten zien wat zijn nieuwe ploeg in huis heeft. „Fijn om hier weer terug te zijn. Ik draag ze hier een warm hart toe, maar niet warm genoeg om ze de overwinning te geven”, zei Van Sliedregt na afloop.

Het duel werd al snel een inhaalrace voor Aris. Het team uit Bemmel begon brutaal aan de wedstrijd en nam in het tweede kwart een flinke voorsprong. Dat gebeurde in het derde kwart opnieuw, maar Aris vocht zich tot twee keer toe goed terug. De Leeuwarders konden de overwinning bijna ruiken in het laatste kwart, maar Yoast wist de voorsprong te behouden.

„Het komt aan op basale dingen als focus en inzet. Het is zo frustrerend dat je daar geen hand in hebt als coach, qua tactiek”, stelde Van Sliedregt naderhand. „En de teleurstelling dat Feyenoord won van Den Bosch speelde ook mee. Niemand had dat verwacht, dus nu kunnen we een plaats bij de eerste vijf wel vergeten.”

Nu is de focus dus verlegd naar het verdedigen van plek 6. Na deze valse start kan Aris met dat verdedigen beginnen op 4 februari, thuis, opnieuw tegen Yoast.

Nieuws

menu