Aris Leeuwarden naar halve finale landstitel na ruime winst op Zwolle

Aris-speler Kristinn Palsson zoekt zijn weg tussen de Zwolse spelers Boyd van der Vuurst (13) , Ralf de Pagter (12) en Arnaldo Toro Barea (rechts).

Aris-speler Kristinn Palsson zoekt zijn weg tussen de Zwolse spelers Boyd van der Vuurst (13) , Ralf de Pagter (12) en Arnaldo Toro Barea (rechts). Foto: Henk Jan Dijks

Aris Leeuwarden is zeker van de laatste vier in de strijd om het landskampioenschap. De basketballers versloegen Landstede Hammers in Zwolle vanmiddag met grote cijfers: 82-101. Door de zege won Aris de serie met 2-1. Woensdag is de eerste halve finale, maar dan in een best-of-five-serie, in en tegen Leiden.

De Leeuwarders speelden in het bijzijn van 800 toeschouwers een van hun beste wedstrijden van het seizoen. En dat precies op het juiste moment. Voor Zwolle resteert de play-offs van de BNXT League, tegen het Belgische Luik: een toetje waar de smaak, gezien de ambities van Landstede, maar bitter van zal smaken. Aris’ jaar was door plaatsing voor de BNXL League al geslaagd. Het bereiken van de laatste vier zet de kroon op het werk van de ploeg die – in deze vorm – elke tegenstander pijn kan doen.