Aris Leeuwarden maakt slechte start goed tegen BAL en trekt de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe (samenvatting en interviews)

Tim Hoeve in actie tijdens de wedstrijd tegen BAL uit Weert. FOTO HENK JAN DIJKS

De basketballers van Aris Leeuwarden leken een helft lang af te gaan op een kansloze nederlaag tegen Basketball Academie Limburg (BAL) uit Weert. Maar in de laatste twee kwarten keerden ze het om en wonnen alsnog.

Het was zeker niet voor het eerst dit seizoen een zeer spannende wedstrijd in het Kalverdijkje. Met maar vijf punten in het eerste kwart bepaalden de basketballers van Aris Leeuwarden eigenlijk gelijk de wedstrijd voor zichzelf: het zou een inhaalrace worden tegen BAL.

De kansen waren er wel degelijk, sterker nog: Aris kwam in het eerste kwart qua kansen vaker in positie dan BAL, maar ze vielen simpelweg niet. Maar twee van de achttien kansen werd afgemaakt. Met name George Brock grossierde in gemiste kansen, hij kwam pas in het derde kwart op het scorebord, maar wel op een belangrijk moment: in het eindsignaal van het derde kwart scoorde hij een driepunter en bracht hij Aris gevoelsmatig weer terug in de wedstrijd.

Want de inhaalrace, zoals die er tegen Heroes Den Bosch in het eigen Kalverdijkje ook was, kwam wel degelijk. Een ontketende Ar’Mond Davis, topscorer bij Aris met 28 punten, nam de ploeg bij de hand en zo won Aris het derde kwart en kwam het in het vierde kwart voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Uiteindelijk wist Aris na een spannende slotfase met 83-74 te winnen.

Bekijk hier de samenvatting en interviews:

Statistieken

Nieuws

Meest gelezen