Arbiter Kamphuis blijft achter rode kaart voor Tagliafico staan

Arbiter Kamphuis blijft achter rode kaart voor Tagliafico staan ANP

Scheidsrechter Jochem Kamphuis staat nog steeds achter zijn beslissing om linksback Nicolás Tagliafico van Ajax een rode kaart te geven in het uitduel met Sparta Rotterdam. Dat vertelde hij na de zege van de bezoekers uit Amsterdam (0-1) voor de camera van FOX Sports.

Tagliafico kreeg in de 28e minuut een rode kaart omdat hij na een sliding de bal per ongeluk op een arm kreeg. Volgens Kamphuis ontnam de Argentijn zijn tegenstander Mohamed Rayhi een kans om te scoren. "Ik zag een lange bal, waarbij Tagliafico en Rayhi in een duel terechtkwamen", zei de arbiter. "Tagliafico maakte hands en ontnam Rayhi een scoringskans."

Kamphuis benadrukte dat het voor hem geen verschil maakt dat Tagliafico de bal per ongeluk op een arm kreeg. "Het gaat erom of de handsbal strafbaar is. Of het nou bewust of onbewust is, de arm was duidelijk uit het lichaam. Dus dat is strafbaar", zei hij.

Ajax-verdediger Perr Schuurs leek ook nog dicht in de buurt te staan van Rayhi en Tagliafico. "Maar hij staat er echt nog wel een paar meter achter", oordeelde Kamphuis. "Het leek alsof hij heel dichtbij was, maar op volle snelheid was hij er nooit op tijd bijgekomen. Tagliafico zette een tackle in, miste de bal en maakte hands."

Nieuws

menu