Antoinette Rijpma-De Jong leidt halverwege NK allround, Marijke Groenewoud tweede

Antoinette de Jong. ANP

Schaatsster Antoinette Rijpma-De Jong heeft de eerste dag van het NK allround afgesloten op de eerste plaats. De 27-jarige Friezin van Jumbo-Visma, sloot de tweede afstand van het NK, de 3000 meter, af in 4.00,68 met de tweede tijd. Marijke Groenewoud was met 3.59,40 de snelste.

Rijpma-De Jong had al een flinke marge op de concurrentie genomen met haar zege op de 500 meter. Ze kwam op de 3000 meter met een licht oplopende rit net niet onder de 4 minuten. Groenewoud won haar rit van concurrente Joy Beune en maakte met een snellere rit dan Rijpma-de Jong iets van haar achterstand goed. Joy Beune finishte in 4.00,85 en werd derde.

In het klassement mag Rijpma-De Jong voor de 1500 meter van woensdag 1 seconde verspelen aan Groenewoud. Beune moet als nummer 3 ongeveer 3,5 seconden goedmaken.

Merel Conijn kon haar goede optreden van vorig seizoen, toen ze de nationale allroundtitel pakte, geen vervolg geven. Met 4.05,98 werd ze zesde op flinke achterstand van Groenewoud en Rijpma-De Jong na eerder de negende tijd op de 500 meter.

Nieuws

menu