Annemieke Bes trainster op Snitser Mar

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek heeft de ervaren topzeilster Annemieke Bes aangetrokken als trainster voor de jeugdsectie.

De 43-jarige Bes start over een kleine drie weken met haar trainingen op de Snitser Mar, waar ze in haar jeugd een keer de Sneekweek wist te winnen. De profzeilster zal, als haar agenda het toestaat, twee trainingen per week verzorgen. Ze heeft zich eerst voor een periode van drie maanden aan de KWS verbonden.

,,We zijn super trots dat Annemieke onze jeugdopleiding komt versterken’’, aldus Marinus Schouten, voorzitter van de sectie jeugd en training van de KWS. ,,Ze zal onder andere trainingen ondersteunen voor talentvolle zeilers die verbonden zijn aan de nationale trainingsprogramma’s van het Watersportverbond. Zij varen in de Laser 4.7, Laser Radiaal, 29’er en RS Feva. Daarnaast kunnen ook meer gevorderde zeilers door Annemieke worden voorzien van tips en trucs.’’

Met Bes heeft de KWS een veelzijdig en ervaren kracht aan boord gehaald. De uit Groningen afkomstige Bes deed drie keer mee aan de Olympische Spelen. In 2004 werd ze vierde in de Yngling, samen met Annelies Thies en de uit Vrouwenparochie afkomstige Petronella de Jong.

Vier jaar later won Bes in dezelfde klasse olympisch zilver met Mandy Mulder en Merel Witteveen. In 2012 werd ze in de matchraceklasse achtste. Bes wil in 2024 voor de vierde keer meedoen aan de Spelen, in de nieuwe olympische mixed-offshoreklasse.

In 2017-2018 zeilde Bes mee in de Volvo Ocean Race. Met team Scallywag eindigde ze als zesde. De race werd overschaduwd door de dood van Scallywag-bemanningslid John Fisher. De Brit sloeg overboord in de zuidelijke oceaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport