Anema's marathonploegen voor het eerst dit seizoen verslagen

Sven Kramer deed zaterdagavond mee aan de schaatsmarathon van Hoorn. Foto Neeke Smit

Het moest er een keertje van komen, de eerste nederlagen voor de marathonploegen van Jillert Anema. Het geschiedde zaterdagavond in Hoorn.

In de vijfde wedstrijd van het seizoen ging de zege bij de vrouwen naar Lisa van der Geest (Team Turner), bij de mannen naar Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken). Dus hadden respectievelijk Team Zaanlander en Royal A-ware-ZiuZ het nakijken.

Zusterstrijd

Bij de vrouwen was de ploeg van Anema voor het eerst dit schaatsjaar niet vertegenwoordigd in de kopgroep. Het werd een zusterstrijd tussen Lisa en Loesanne van der Geest. Het tweetal dubbelde het peloton waarna de oudste van de twee de sterkste was in de eindsprint. Lisa van der Geest nam tevens het leiderspak over van Ineke Dedden die de marathon van Hoorn moest afzeggen omdat ze corona heeft.

Bij de mannen doorbrak Evert Hoolwerf de hegemonie van Anema’s schaatsers. Hij schudde onder meer Jordy Harink van zich af. ,,Ik dacht dat Jordy nog wel maar zou proberen’’, vertelde Hoolwerf. Zijn ploeg Hoolwerf Heiwerken kreeg de afgelopen week met een tegenvaller te maken. Kopman Gary Hekman is geveld door problemen met zijn schildklier.

Kramer

In Hoorn was Sven Kramer de meest opvallende deelnemer. De Heerenvener sloeg de World Cup in Stavanger over ter voorbereiding op het OKT in Thialf, eind december. Kramer finishte als 26ste.

Nieuws

Meest gelezen